Therapieën:
Stress en burn-out coaching (CSR-Methode)

Werkt op:
Ma, Di, Wo, Do, Vr

Locaties:
Orion, of locatie het Coachhuis Zoetermeer/Rotterdam

Contactgegevens:
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Robert Doumais gecertificeerd MBE trainer en werkt als stress- en burn-out coach volgens de CSR -Methode. Hij richt zich op het versterken van persoonlijk leiderschap, teamperformance en mindfulness. Daarnaast voert hij assessments uit, coacht en traint hij ondernemers/leidinggevenden en teams. Zijn missie is om mensen en organisaties in beweging te zetten en te houden om op die manier de beste versie van jezelf en van elkaar te ontwikkelen.

 

CSR-Methode

De CSR-Methode pakt stressklachten en burn-out psycho-biologisch aan. Dat betekent dat de aandacht wordt gericht op drie niveaus: lichaam, gedrag en psyche. ‘CSR’ staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress. De klachten die horen bij overspanning en burn-out ontstaan niet van de ene dag op de andere. Het is het resultaat van een langdurig en progressief proces van mentale en fysieke uitputting. Tijdens dit roofbouwproces krijg je steeds meer lichamelijke en psychische klachten. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat chronische overbelasting, gevolgd door onvoldoende herstel, leidt tot ontregeling van fysiologische mechanismen die bedoeld zijn om je in stressvolle situaties te helpen extra prestaties te leveren.

Het fysiologisch evenwicht raakt meestal verstoord door een combinatie van factoren: door de situatie op het werk (zoals gebrek aan waardering en hoge werkdruk), factoren in de privésituatie, de psychische en fysieke conditie, leefwijze en zelfmanagement. Op zeker moment helpt enkel rust nemen niet meer: dat noemen we overspanning of burn-out. De chronische alarmtoestand heeft tot lichamelijke ontregelingen geleid. Je herstelt pas als de vicieuze cirkel van ontregeling wordt doorbroken en gekeerd. Het mentale en lichamelijke disfunctioneren leidt vaak weer tot verdere problemen, zowel op het werk als in de privésfeer. Doordat je een kort lontje hebt en weinig veerkracht, krijg je bijvoorbeeld sneller conflicten op je werk. Of je krijgt relatieproblemen, of oude trauma's spelen weer op. Dit soort afgeleide problemen fungeren vaak als aanmeldingsklacht en - ten onrechte - als focus van de diagnostiek en behandeling.

Op grond van deze uitgangspunten werd de CSR-Methode ontwikkeld. In de coachpraktijk wordt deze benadering niet alleen door de cliënten hoog gewaardeerd, hij is ook bewezen effectief. Cliënten voelen zich begrepen (‘het zit niet tussen m’n oren’), begrijpen waarom ze klachten kregen, stoppen het roofbouwproces en leren wat er nodig is voor duurzaam herstel. Ook het bevorderen en begeleiden van verantwoorde werkhervatting maakt deel uit van de aanpak.

Bij de CSR-Methode* wordt regelmatig samengewerkt met andere specialisten binnen het team van Living-Fit.