Therapieën:
Therapie en Coaching

Werkt op:
Ma, Di, Woe en Vr

Locaties:
Praktijkruimte in Rotterdam West (15 minuten rijden van beide Living-Fit locaties). Wandeltherapie op diverse locaties in Rotterdam

Contactgegevens:
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Mijn naam is Yvonne Lankhaar. Ik ben opgegroeid in de buurt van Nijmegen en sinds 2008 woonachtig in Rotterdam. Sinds 2012 ben ik afgestudeerd en werkzaam als psycholoog. Ik begeleid mensen met uiteenlopende problemen en vragen. Daarbij kun je denken aan chronische pijnklachten, somberheidsklachten, een laag zelfbeeld, assertiviteitsproblemen en burn-out klachten. Daarnaast vind ik het erg leuk om met mensen met AD(H)D te werken.

Gedurende mijn studies heb ik mij gespecialiseerd in de meer positieve benaderingen van de psychologie. Ik zie het als een uitdaging om samen met mensen te kijken naar de problemen, maar ook te richten op de krachten en kwaliteiten van mensen. Door die te versterken en meer ruimte te geven probeer ik mensen weerbaarder te maken voor de lastige dingen die het leven ook brengt. In de gesprekken zal je deze voorkeur van mij ook terugzien.

Ervaringsdeskundige

Vanwege mijn eigen chronische rugklachten heb ik diverse (langdurige) behandeltrajecten gevolgd. Ik weet dus uit eigen ervaring hoe lastig het kan zijn om sommige processen te doorlopen en je aan te passen aan een nieuwe situatie. Met vallen en opstaan heb ik geleerd om te accepteren, mijn grenzen aan te geven en zelf deze grenzen na te leven. En ik leer nog steeds. Door deze ervaring weet ik dat het mogelijk is om een nieuwe balans te vinden waarin ik op een fijne manier mijn werk kan uitoefenen en mijn priveleven kan vormgeven. Ik ben ervan overtuigd dat ik om deze reden mensen met chronische pijn iets extra's kan bieden in de behandeling.

Wandeltherapie

Het grootste deel van mijn behandelingen vindt al wandelend plaats. De gesprekken zijn hetzelfde, alleen voeren we ze al wandelend, in de stad of in de natuur, in plaats van in de praktijk. Wandeltherapie heeft veel voordelen ten opzichte van gesprekken binnen in een praktijkruimte. Tijdens wandeltherapie is het vaak makkelijker praten omdat het ongedwongen en minder statisch is. Het is minder confronterend en beladen om te praten over je emoties. Je komt letterlijk in beweging en dat geeft energie en verlaagt spanning. Het is makkelijker om zo meer uit je gedachten en in je gevoel te komen. Emoties zijn daardoor makkelijker te bereiken.

Mijn manier van werken zou ik omschrijven als betrokken, open, praktisch en positief. Dit in combinatie met mijn focus op kracht en kwaliteit en de mogelijkheid tot wandeltherapie maakt mijn praktijk tot een goede keuze. Ik daag je graag uit om anders te kijken naar jezelf, je problemen en je omgeving.

Ik ben benieuwd naar je verhaal en kijk ernaar uit om samen aan de slag te gaan.